Рязък спад на телефонните измами по време на пандемията. За първото

...
Рязък спад на телефонните измами по време на пандемията. За първото
Коментари Харесай

Главен инспектор Падинкова: У нас има огромен спад на телефонните измами

 " Рязък спад на телефонните измами по време на пандемията. За първото шестмесечие м.г. те бяха общо 439, а за тази година са едвам 41. Това съобщи комисар Златка Падинкова, шеф на бранш " Измами " в ГДНП. По думите й коронавирусът също е бил употребен от измамниците. " Става въпрос за търсене на ваксина, лекуване на непосредствен родственик и прочие Имама една или две измами, осъществени през шестмесечието ".

Комисар Падинкова добави, че все пак хората би трябвало да са внимателни.  Известна машинация е позвъняване от привиден служител на реда по отношение на осъществяване на профилирана интервенция за задържане точно на телефонни измамници. Основното, което желаят мошениците от жителите е да им дадат пари, свързани с " акцията ".

" От начало на 2020 година ало измами са осъществени главно по този сюжет, само че имаше една-две измами посредством позвъняване от непосредствен прочут, искащ пари, с цел да се освободи колетна пратка ", посочи тя. По думите й при класическите схеми причинителите са едни и същи - познатите ало измамници от Русенска, Плевенска и Великотърновска област.

Запитана по какъв начин да разпознаем измамата, комисар Падинкова съобщи: " Основно нещо е искане на пари. Без значение кой по какъв мотив, изиска ли се парична сума по телефона, това е сигурен сигнал, че става дума за ало машинация. Гражданите да не губят бдителността си, тъй като по този начин може да станат доста лесна жертва ".

" Най-простият съвет, в случай че усетите, че разговаряте с телефонни измамници - неотложно затворете и прекъснете позвъняването. В последно време измамите са съпроводени със закани за живота и здравето както на индивида, по този начин и на околните му ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР